Beenbescherming kopen

beenbeschermers voor paard en pony

Beenbescherming voor paarden kopen

Ben je op zoek naar goede beenbescherming voor jouw paard? Dan ben je bij Equimatch Ruitersportartikelen aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een enorm ruim assortiment aan allerlei soorten beenbeschermers voor jouw paard of pony. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste bescherming? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij staan voor je klaar met uitgebreid en professioneel advies, zodat jij zeker weet dat je de juiste artikelen voor jouw paard koopt.

Bekijk alle beenbescherming

  • Gratis verzending boven € 99,-
  • Niet tevreden, geld terug
  • Uitgebreid en professioneel advies
  • Ruim assortiment aan beenbescherming

 Jouw paard verdient het beste

De benen van een paard zijn erg kwetsbaar en verdienen daarom alleen maar de beste bescherming. Als ruiter wil je je paard natuurlijk ook zo goed mogelijk beschermen tijdens de training. Daarom hebben onze beenbeschermingsartikelen een harde buitenkant die stoten en botsingen kunnen absorberen, terwijl ze een zachte binnenkant hebben die voor een goede ademing zorgt. Zo kan je met onze optimale beenbescherming eventuele blessures en verwondingen aan de pezen voorkomen.

 Een ruim aanbod aan beenbescherming

Equimatch Ruitersportartikelen heeft een enorm ruim aanbod aan beenbescherming voor jouw paard of pony. Je vindt daarom bij ons ook alle beschermers die je nodig hebt, en wel in de volgende categorieën: pees- en pijpkousen, kogel, hak en knie, springschoenen, 3-in-1 bescherming, bandages, transportbeschermers, hoefbeschermers, staartbeschermers en overige bescherming. Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij het uitzoeken van de juiste beschermers voor jouw paard? Neem dan gerust eens contact op, want wij helpen je graag!

Wij helpen je graag!

 Welke beschermers gebruik je wanneer?

Iedere activiteit die je met je paard uitvoert, behoeft weer een andere soort beenbescherming. Zo worden peesbeschermers gebruikt om de achterzijde van de voorbenen te beschermen, zodat deze niet worden aangetikt door de achterbenen. Springschoenen zorgen ervoor dat je paard zich niet bezeert bij het aantikken van een balk. Bandages zijn er om ‘stalbenen’ tegen te gaan en worden dan ook vooral ’s nachts aangebracht. En dat zijn slechts enkele voorbeelden. Neem voor meer informatie en advies gerust contact met ons op!

Neem contact op!

 Beenbeschermers voor paardrijden kopen

Wil je beenbeschermers voor paardrijden kopen? Bij Equimatch Ruitersportartikelen kun je al je gewenste beschermers online bestellen. En dat gaat heel eenvoudig! Voeg simpelweg alle benodigde artikelen toe aan je winkelmand en reken ze af. Wij sturen ze dan zo snel mogelijk naar je toe. Bestellingen boven de € 99,- verzenden we zelfs gratis! En bij ons geldt altijd: niet tevreden, geld terug.

Beenbeschermers: een overzicht

Lees in de onderstaande tabel meer over de verschillende soorten beenbescherming voor paarden. Uit de tabel kun je namelijk aflezen wat de belangrijkste toepassing is, welk deel van de benen beschermt wordt en hoe de beschermers passen.

  Belangrijkste toepassing Beschermt… Hoe ze passen
       
Strijklappen Scholing, training en andere hippische activiteiten. … het andere been als het ene been het raakt. Rond het been van het paard vanaf onder de knie of het spronggewricht tot en met het kogelgewricht.
Kniebeschermers Voor het reizen, bij rijden op jonge paarden of tijdens het rijden op verharde wegen. … de knieën als het paard op de knieën valt of de knieën stoot. Knie beschermers hebben meestal twee riemen:
1. De riem boven de knie voorkomt dat de beschermer naar beneden afzakt; deze moet vrij stevig (maar niet hinderlijk) bevestigd worden.
2. De riem onder de knie moet vrij losjes worden bevestigd zodat er voldoende bewegingsvrijheid is.
Kogelbeschermers Voor het springen, op de achterbenen in combinatie met peesbeschermers om het paard over balken te leren springen. … de kogels tegen stoten. Vastgemaakt met vrij dunne bandjes rond het kogelgewricht.
Beschermers spronggewricht In de stal of op reis (soms met korte peesbeschermers of bandages). … de hakken tegen schokken en stoten. Meestal voorgevormd voor de contouren van het spronggewricht, zodat ze gewoon passen over de hiel voor maximale bescherming.
Transportbeschermers Reizen of in de stal. … de benen, knieën en hakken tegen stoten of schokken. Meestal vanaf rond de kroonrand tot en rond de knie of hak.
Springschoenen Springen, reizen, en longeren, en voor jongere paarden. … tegen beschadigingen bij het uitstrekken van de benen. Rond de hoef met de sluiting aan de voorzijde.
Tijdelijke schoenen Tijdelijke bedekking van de hoefschoen om genezing te bevorderen of om meer stevigheid te bieden. … (delen van) de hoef. Aantrekken en vastzetten met het bandje.
Kompresschoenen Om een kompres op de voet van het paard vast te houden. … de kompresdressing en houdt het veilig en schoon. Aantrekken en vastzetten met riempje.
Modder-/veldschoenen Om de benen in het veld schoner en droger te houden. … tegen de problemen in het veld die voortdurende blootstelling aan vocht en modder met zich meebrengen, zoals ontstekingen, wondjes en andere huidirritaties. Bedekt de volledige lengte van de hak of knie naar beneden en wordt meestal vastmaakt met klittenband.
Wij werken zorgvuldig met cookies. Kijk gerust voor meer informatie op onze Privacy Policy pagina. Manage cookies